Wenche og Eilert Kristian Nygaard

Hjem » Wenche og Eilert Kristian Nygaard<!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Fritidsbolig ved Oslofjorden.

Vi er opptatt av naturen omkring oss og at vi ikke forurenser miljø, samtidig satte vi strenge krav til rensekvalitet og driftsikkerhet. Kommunal godkjenning var en forutsetning – forteller Wenche og Eilert Nygaard som stolt viser frem sitt hytteparadis ved Oslofjorden utenfor Engelsviken. En perle av en hytte, med nøye gjennomtenkte løsninger, mykt og varsomt tilpasset omgivelsene og naturen omkring.

Biovac biologiske renseanlegg er plassert innendørs, i hyttens sokkeletasje.
Rommet innholder også vask, dusj og varmtvannsbereder. Det var avgjørende for oss – forsetter Nygaard, – at renseprosessen er luktfritt og at anlegget kunne plasseres innomhus med enkel oversiktlig tilgjengelighet. Dermed unngikk vi å sprenge i svaberget/fjell og skape ”stygge sår” i naturen.

Med Biovac lukkede biologiske renseløsning kunne vi ta hånd om vår egen kloakk og gråvann. Avfallet som er renset etter de strengeste godkjente rensekrav, klasse 1. – tas ut i form av nedtørket slam og kan behandles som kompost. Anlegget trenger således ikke slamtømming med septik-bil – noe vi ser som meget positivt da vi ikke har kjørevei til hytta.

Med Biovac-anlegget følger en serviceavtale som betjenes av Agro & Miljø. Serviceavtalen sikrer funksjonalitet, rensekvalitet og fjerning av det rensede avfallet. Sammen med serviceavtalen fungerer Biovac’en på en så trygg og
god måte at vi nesten glemmer at vi har eget renseanlegg. Selv på sommeren med mange gjester på hytta takler Biovac’en greit den økende belastningen,
– forteller familien Nygaard begeistret – mens de lar blikket hvile utover det vakre og friske havbildet og ser frem til en ny sommer med visshet om at med Biovac biologiske renseanlegg er de med på å holde et rent miljø omkring i eget nærområde.

Anlegget ble innmontert høsten 2001.

Nedgravbart anlegg