Familien Lillestrand

Hjem » Familien Lillestrand<!-- [et_pb_line_break_holder] -->

Enebolig i Trøsken.

Cathrine og Finn Henry fant sitt drømmested i skog og mark i Trøsken utenfor Sarpsborg.
Som aktive orienteringsløpere, er de vant med å ferdes i skog og mark.
Da Trøsken IL arrangerte o-løp, ble de betatt av denne grenda. Kontakt ble tatt med den lokale grunneieren, samt at reguleringsplaner for området ble sjekket med Sarpsborg kommune. De fant da ut at drømmen kunne bli til virkelighet, da kommunen tillot enkelte spredte boliger. Lillestrand ble da anbefalt å ta kontakt med Biovac ved Jan-Petter Kongsberg for utarbeidelse av utslippssøknad. Finn Henry forteller at etter befaring, og veiledning i søknadsprosessen av Kongsberg, startet begynnelsen på prosjektet. Med hans erfaring om hvordan man kan jobbe opp i mot byråkratiet, var dette verdifull hjelp for oss. Det var nå en lang prosess med søknader om fraskillelse av tomt, utkjøring på vei og utslipssøknad.

Vi fant raskt ut at Biovac minirenseanlegg var løsningen for oss. Siden jeg er teknisk utdannet fant jeg fort ut at dette var fremtidens renseteknologi, forteller Finn Henry ivrig. Den nedgravde modellen FD5N, ville passe perfekt for oss på vårt valg av tomt. Vi ville ha anlegget sentralt plassert på tomten, med god tilgjengelighet for service og tømming, samt at vi til enhver tid hadde enkelt tilsyn med styrefunksjonene. Vi var også trygg på Biovac som leverandør selv om vi var en av de første som valgte deres nyutviklede, nedgravde biologiske minirenseanlegg.

I dag er det arkitekttegnede huset oppført og resultatet er meget spennende. De har klart å bevare tomtens særegenheter og tilpasset huset til denne. Som den arbeidsglade familie de er, har de også opparbeidet tomten ved bruk av naturstein fra området. Den føyer seg naturlig inn i terrenget og danner rammen rundt inngangspartiet. Neste utfordring blir nå å utvide våre steinprosjekter til en innramming som skjermer Biovac-anlegget. Her er det bare å la fantasien løpe, forteller den kreative Cathrine.

Regelmessig oppfølging av Biovac representanten Agro & Miljø ser de på som en fordel, og de har aldri angret på valg av løsning. Enkelte innkjøringsforstyrrelser har det vært, men med rask og god innsikt har serivce-folkene løst problematikken.

Familien Lillestrand er en ressurs for lokalmiljøet, og barna er et godt tilskudd for å opprettholde den lokale skolen som har 20 barn. Det er viktig at slike mennesker kan få bygge i grisne grender for å opprettholde et levende lokalsamfunn på bygda.

Agro & Miljø AS er stolte over å ha levert Biovac anlegg til familien Lillestrand.